Kendisini solcu olarak tanımlayan kürt milliyetçiliği!


Son günlerde değinmek istedim istedim istedim... ama ne yazacağımı nerden başlayacağımı, nerde bitireceğimi, sınırlarımı belirleyemedim. Öyle doğaçlama bir yazı yazayım dedim.

Solculuk-sağcılık 70lerden beri aktif olarak ülke siyasetinden kır kahvesine kadar her yerde konuşulan bir şey. Sağda milletçiler ve din kesimi solda aydın diye geçinenler Atatürk'ün arkasına sığınanlar var.

Solda durum gün geçtikte biraz daha ilginç bir hal almaya başlıyor. Hrant ölüyor herkes ermeni oluyor. Kürtleri destekleyen solcu kesim var. Kürt deyince herkes terörist algılıyor böyle olunca daha neyi desteklediğini bilmeyen millet kürtler yerine teröristleri destekliyor. Yok şu haklara sahip olsun deniliyor. Olsun arkadaşım tabiki olsun ama karşılığı... derler.

Yok terörizmi destekleyen solcu, Atatürkçü Solcu, Demokrat solcu, Kürt milliyetçisi solcu, 62'den tavşan yapan solcu...

Sırf ne olmadığını bilmediği kürtlüğü savunan ve solcu diye geçinen arkadaşlarıma sesleniyorum. Kürtçeyi ve kürtlüğü bir özenti olarak görenlere sesleniyorum: Yeter yahu!
Özgürlük barış diye kürtçe şarkıları bangır bangır söylüyorsunuz. Söyleyin! Ama ne söylediğinizi anlayın da söyleyin. Bölünmeye yönelten solcular var.

Hani nasıl bir neslin solcuyum diye geçinen kısmı kapitalizmin yalakası olarak reklamcı oldular ya şimdi bu "sosyalist milliyetçi" arkadaşlarımız da ilerde o duruma düşeceklerdir.
Aslında anlatmak istediğimi tam olarak kelimelere dökemedim. Belki bir kızgınlığın ürünü olarak anlatamıyorum ama demek istediğim halkımızın acıma duygusunu köte yöne yönlendiriyorsunuz. Kürtçe sloganlar atıp 3-5 kelime öğrenerek onların ne istediğini ve ne yaşamak istediğini anlayamazsınız, burada karşı çıktığım ne kürtlük ne kürtçülük ne de solculuk. Sadece çakma solcu ve çakma kürt milliyetçisi solculara lafım.
Neyse lafı fıkrayla bağlayayım fıkradaki isimlere takılmayın sadece fıkra kimseye isimlerlerle laf dokundurmaya çalıştığım falan yok!.

"

Vaktin birinde aynı bugünkü gibi öküzlerle kurtlar varmış. Kurtlar kuvvetli hayvanlardır ancak öküzlerin sayısı çok olduğu ve beraber hareket ettiklerinden kurtlar bunlara yanaşamıyorlarmış. Kurtlar düşünmüş taşınmış"Bu öküzleri nasıl alt ederiz?"demişler.En sonunda akıllarına bir fikir gelmiş.Öküzlere bir elçiler yollamışlar.Elçiler demiş "Efendim,bizim sizle bir sorunumuz yok ancak şu sarı öküz gözlerimizi kamaştırıyor,o yüzden sizlere de musallat oluyoruz.Sarı öküzü verin dost olalım."

Öküzlerin hükümdarı düşünmüş.Sonunda serı öküzü kurtlara teslim etmeyi kabul etmiş.Kurtlar sarı öküzü memleketlerine götürmüş ve bir güzel ziyafet çekmişler.

Aradan zaman geçmiş,beyaz öküz için gelmiş bu sefer kurtlar ve onu da almışlar.Bu defalarca tekrarlanmış.Sonuçta öküzler azalmış ve kurtlar artık izin bile almadan doğrudan öküzlere dalıyor,istediklerini alıp götürüyorlarmış.Öküzlerin hükümdarı durumun bu noktaya geleceğini tahmin edemediği için üzülüyor, dövünüyormuş ama ne fayda.En sonunda öküzlerin başı ve birkaç öküz kurtlardan korunmak için ormanın derinliklerine saklanma yolunu seçmişler.Öküzlerden biri bunun üzerine öküzlerin hükümdarına sormuş:

"Bizim vaktiyle koca sürümüz,kuvvetli bir toplumumuz vardı.Kurtlar bile bizden korkardı.Kavgada onlara galip gelirdik.Ama gelin görün ki bugün ne hale düştük?Biz bu savaşı ne zaman kaybettik sultanım?

Öküzlerin hükümdarı iç geçirir.Bir süre sessizlik olur.Sonra yanıtını verir:

"Biz bu savaşı ilk tavizi verdiğimiz zaman yani sarı öküzü kurtlara teslim ettiğimiz zaman kaybettik."