DİNGONUN AHIRI


Anadolu'nun nezih bir köyünde bulunan "ahır" mıdır yoksa;milletin temsil olunduğu yer mi?..Belli değil doğrusu.Hazretleri kızmışlar ağzından köpükler saçaraktan kürsüden muhalefete sesleniyor.


Efendinin hanımına dil uzatılamazmış,zinhar uzatanların dili kesilemiş vesaire.Neymiş efendi neler çekmişmiş de,başına ne hadiseler geliyormuş da söylerse ülke kaldırmazmış.Çiftçinin anasına sövgüyü layık gören hazretleri kendi hanımına laf söyletmezmiş.Kürsüden böyle çemkiriyor karşısındakilere.


Kaldırır efendi kaldırır bu ülke neleri kaldırmadı senin söyleyeceklerini de kaldırır.Hele bir deyi ver bakalım neler gelmiş senin başına.


Söyle bakalım oğlun;eğitim fakültesini bitiripte ataması lmadığı için bunalıma girerek intihar mı etti?Yoksa kızın;parasızlıktan dolayı hastalığına tedavi bulamayıp da öldü mü?Naılda unutmuşum doğruya;sırf paran olmadığı için sokaklarda boyacılık yapmış bu yüzden okuyamamıştın değil mi?Üstelik bir defasında günlerce aç kaldığın için yol ortasında bayılıp düşmüş ve bir arabaya zarar verdiğin için de suçlu bulunmuştun...Herhalde öyle olsa gerek.


Koca koca adamlar..Artık kimlerin vekilleri iseler-benim olmadığına sizi temin ederim-yumruk yumruğa kavgaya tutuşmaktalar.Sanırsın ki sokak ortasında gerçekleştirilen bir köpek dövüşü izliyoruz.Amma velakin uygar ülkeyiz haa vesselam meclis tv miz hemen yayını kesti...Sakın rezilliğimiz görülmesin itibarımız sarsılır.


İşin tuhafı kavgaya tutuşan iki tarafta aynı söylevi kullanmada..Neymiş efendi peygambere laf söyletmezler imiş..Yahu arkadaş bir aklı evvelde çıkıp demiyor ki burası laik bir ülkenin meclisidir dini ibareler üzerinden siyaset yapılamaz.


Yazı başında Anadolu'nun nezih bir köyünde ki "ahıra" benzetme yapmıştım.Bu benzetme için özür dilerim.Anadolu'ma hakaret etmişim burası olsa olsa "dingonun ahırı"olur...


M.KESKİN