GOMİNİSTTTTİR HAA!!!


-Ben buralara gelmeden önce yani memlekette iken televizyonda gösteri yapan bu gençleri görüyordum.Ne yalan söylüyeyim kendi kendime de söylenip onlara kızıyor,kendilerine ve ailelerine üzülüyordum.Çünkü onlar;gominist gençlerdi ve beyinleri kirlenmişti....


-Şimdi burada biz bu direnişi yaparken bize çay verenbu gençleri görünce(aynı gençleri) ne kadar yanlış düşündüğümün farkına vardım.Bunların hepsi çk iyi,pırlanta gibi birer insanmışlar.Şunu açıklıkla söyleye bilirim ki artık bende goministim..:)))


Yukarıda geçen bu sözler yaklaşık iki aydır direniş gösteren Tekel işçilerinden birine ait.Bu işçiyi düşüncelerinden dolayı aslında yargılamamak lazım.Hakkında hiçbir fikre dahi sahip olmadığı halde bir düşünce hakkında bu kadar ön yargılı olmasının sebebi bu güzel ülkemizde hüküm süren zihniyet yanlışlığıdır.


Malum anlatılır...Efendim Demirel,Özal hükümetlerini görmüş yaşlı bir teyze elinde bir tas çorba komşusuna geçmiş olsun ziyaretine gitmektedir.Yollda kendisini görüp nereye diye soran bir başka komşusuna;-filancanın çocuğu koministliğe yakalanmış ona geçmiş olsuna gidiyorum- der.


Ülkemizde ne yazık ki istem dahilinde insanlara bunlar aşılanmış ve dünyaya güzellik vaad eden,mutluluk getirmeye çalışan bir sistem ya da düşünce hastalık olarak algılanmış ve ondan korkulmuştur.Ortaya çıkarılan cahillik ve korku salımı halklada sınırlı kalmamış devlet kademesinde de yer bulmuştur.


Ellili yılların ortaları kominizm korkusu herkese hakim..Toplum polisleri ortalıkta kominist avlamakta,Menderes hükümeti olanca hınç ile sol düşünceye saldırmaktadır.


Dersten yeni çıkmış ve evine gitmekte olan felsefe bölümü öğrencisi bir genci yollada polis durdurur.Malumunuz olmak üzere gencin elinde bir felsefe kitabı,kitap Eflatun'un Devlet adlı eseri.Bizim zeki polis gence sorar:-Bu kitap neyin nesidir?Faşist devleti,Kominist devleti anladık ta bu eflatun devlet neyin nesi oluyor...Geç onun bir felsefe kitabı olduğu,Eflatun kelimesinin de yazarın ismi olduğunu anlatmaya çalışsada nafile..soluğu karakolda alır ve gerisi malum...


Bu zamanlaradan ve düşüncelerden günümüze gelmiş bir halk ve devlette gominist olmaya hastalık gibi bakılması tuhaf değildir.Bu günlere nasıl geldiğimizi öğrenmez isek yapılmaya çalışılan genel grevlerde başarılı olamaz ve girişilen her mücadeleden ne yazık ki yenik ayrılırız.Sonra da başa geçmiş baş şeyler yapılanların kanunsuz olduğu martavalını okurlar.


Bu arada kominizmden öcü gibi korkanlar korkmayın ısırmaz....


M.KESKİN.