Tanrı öldü Biz öldürdük...


"Tanrı öldü.""Onu biz öldürdük."Böyle sesleniyordu Nietzsche.Evet doğru tanrı öldü,onu biz öldürdük.Ama Nietzsche bir yerde yanılıyor.Bizler tanrıyı doğrudan değil,dolaylı yollardan öldürdük.Bizler tanrıyı var eden unsurları yok ettik.İnsanı öldürdük biz,aşkı yok ettik.Vicdanı kaldırdık ortadan,yardımı yok ettik biz...


Belki de tarihin hiçbir zamanında olmadığı kadar hoyratça davrandık.Talan ettik doğayı,gözümüzü bile kırpmadan yok ettik canlı türlerini.Üstlerine görkemli gökdelenleri dikerek kıydık ağaçlara.Koca koca adamların gazete köşelerinde yazdıkları ile yok ettik.En sevdiğimiz yazardan en nefret ettiğimize kadar her biri eksiksiz aynı günahı işledi.Beraber el birliği ile yok ettiler tanrıyı.Ülkemin topraklarında öldürülen kız çocuklarıyla beraber yok edildi tanrı.Öldürdük "O"nu. Bir şey bilmez geri zekalı siyasetçilerle birlik olduk öldürdük tanrıyı.Sağcısından solcusuna her birimiz eşitçe paylaştık suçu,cinayete ortak olduk.


Kahrolası amerika yere batası medeniyeti ile öldürdü tanrıyı.Kurşuna dizdiği Irak'lılarla,bir bilgisayar oyunuymuş edasıyla katlettiği Afganlı'larla öldürdü tanrıyı.Afrika'da son verdi avrupa tanrının varlığına.Zenci kölelerin kara etlerinde parçalara ayırdı tanrıyı,kadınların dolgun göğüslerinde ırzına geçti onun öldürdü tanrıyı.


İnsana güveni öldürdü bu düzen.Medeniyet denen palavralar altında çalındı esmer yüzlü çocukların düşleri.Genç kızlara,genç erkeklere aşkı unutturdu...Yaşlılara azraile inat edercesine  ölüme direnmeyi unutturdu...Parayla öldürdü tanrıyı bu düzen.


Dindarların yıkılası kiliselerinde,yok olası camilerinde öldürüldü tanrı.Barış,kardeşlik en çok da yine tanrı adına öldürüldü tanrı.


Genç yaşta parasızlıktan intihar eden Semih'le beraber,bir hiç uğruna dağlara çıkan çocuklarla,bu kahrolası kapitalizmle öldürdük tanrıyı.Asya'da,Afrika'da açlıktan ölen insanlarla,Irak'ta,Afganistan da patlayan bombalarla öldürdük onu.Evet tanrı öldü.Onu biz öldürdük.Ama doğrudan değil,dolaylı yollarla.İnsanı,aşkı,sevgiyi yok ederek son verdik tanrıya....


M.KESKİN..