Mezopotamyadan alacahöyüye oradan da ahmetliye uzanan bir serüven...

Ametli uzun yıllar boyunca alacahöyükten göçler almıştır. Alacahöyükten göçlerin buraya gelinmesi 1071'e kadar dayanır. 1071'de anadolunun kapısının türklere açılmasıyla birlikte eski bir kültür merkezi olan mezopotamyadan başka bir kültür merkezi olan alacahöyüğe göçler başlamıştır. Başka yerleşecek hiç bir yer kalmamış gibi buradan da ametliye yerleşmişlerdir. Rivayete göre K. Kuru Guru dedeleri "mezopotamyayı bırakmayın etmeyin tutmayın burası iyi, sulak. Bundan 850-900 yıl sonra buradan petrol de çıkaraklar!" demiştir. Ki zaman Kuru guru dedenin doğruluğunu ispatlamıştır.
Kabileler halinde yaşayan bu göçebe topluluğu guruları vardır. Kanaat önderi gibi olan bu gurular topluma refah sağlar her türlü teknolojiyi takip etmekle sorumludur. Eskiden kılıç ve içindeki metaller üzerine barut formülü üzerine yoğunlaşan gurular günümüzde ise bilişim sektörüne atılmışlardır. Dünyanın teknoloji devlerine yazılım geliştirme ve donanımı üretimi konusunda yardım etmektedir. Burjuvazinin türkiyede oluşmasını sağlamışlardır. Komünizmi bir hayat şekli olarak benimseyen bu topluluğun bugün ametlide çok geniş topraklarda çiftlikleri bulunmaktadır.


 Rivayetlere göre google işbirliği yaparak microsoftun bir açığını buldular..tüm lisanslı windowsların yıldızlarını maviden kızıla cevirerek kamuya ücretsiz hale getirdiler..
             "Çanlı Mezopotamya Uzmanları"
Sadece teknolojiyle yakın olmayan bu topluluk dine ve mistisizme dayalı teolojiyle yakından ilişkilidir. Tek tanrılı dini benimsemişlerdir. İslamiyeti komünizmle birleştirmişlerdir.

Çiftliklerinde ibadethane olarak sadece cami bulunmuyor camiye ek olarak sinagog ve kilise de bulunuyor.

Dini seven bu topluluk fotoğraf çekmeyi ve artistik pozlar vermeyi çok seviyor. Yandaki fotoğrafta görüldüğü gibi din ve fotoğrafçılığı tek bir pota içinde eritmişlerdir.

4 minareli caminin yapımı yaklaşık 2 yılda tamamlandı. Dışı ve içi italyadan getirilen özel mermerlerden oluşuyor. Girişte 2 tane büyük heykel bulunuyor. Bu heykeller artemis ve athena heykeli.

İnançları gereği her yemekte içerler yemek sonrası haftanın 6 günü içki içilir 1 gün ise halı saha maçı yapılır. Bu gelenek yıllar içinde değişegelmiştir. İlk başlarda spor yapmak amacı ve  dinin etkisi altındayken sonradan eğlence ve zevk haline dönüşmüştür.





Fotoğraftakiler (Soldan sağa):
K. Hüdaverdi Kesk
K. Adile Kesk
Junior K. Binnaz Kesk
Bu fotoğraf insanı gerçekten kıskandırıyor. Bu yaşına gelmiş ve hala çok iyi geçinen bir çift ve teknolojiye merakları...










Teknoloji devlerine hizmetten başka diğer büyük giyim şirketleriyle anlaşma içerisinde olan topluluk korozyon, abibas, mayk, kesk gibi şirketlerin çözüm ortağı ve ar-ge destekçisidir.

Dünya çağında ithalatlar yapan topluluk başta İtalya, Almanya olmak üzere pek çok pazara kıyafet satmaktadır. Rusyadan aldığı gücü içinde hisseden toplum çok yüksek borsa değerleri olan hisselere sahiptir.

Günlük geliri 8 milyon  $ olan hisseler ile dünya pazarını elinde tutuyorlar.





Fotoğraflarla Toplumları:


Bu yazı picheusların ruhu için yazılmıştır. Herhangi karalama amacı içermez ve kolpadır.