İKİ OY'UM OLSA...


Bu gün bir seçim yapılacak olsa ve elimde kullanmak için iki oy bulunsa biri DTP diğeri AKP'ye olurdu.Bu düşüncemde son derece samimi ve gerçekçiyim.


Öncelikle şunu belirtmek isterim ki her iki partinin de tasvip etmediğim yönleri çok fazla hatta diye bilirim ki ikisini de sevmiyorum.


Ortada bir gerçeklik var.Bu gün gelinen noktada DTP sokakta yaşanan şiddet olaylarının taraf ve sebeplerinden biri.Diğer partilerin paylarını saymıyorum.Bazı söylemleri ile açık ve net bir şekilde şiddeti teşvik etmede,PKK terör örgütünün sözcülüğünü yapmada.Türk siyasetçilerinin ve var olan partilerin yaptığı gibi etnik temelde milliyetçilik yapmakta.Tüm bunlara rağmen DTP bu ülkeye lazımdır.Kapatılması demokrasi açısından kayıptır.Bir partiyi kapatmak ona oy veren seçmenleri ortadan kaldırmaz.


Başta Ahmet Türk olmak üzere bazı DTP'liler özellikle son zaman da yoğun bir şekilde barış ve demokrasiden bahsediyorlar.Bu önemlidir.DTP ortalıkta bulunan partiler içersinde demokrasi için direten en güçlü partidir.Askeri,siyasi ve toplumsal baskılara rağmen söylemlerinden vaz geçmemeleri,demokrasiye olan inançlarını belirtmeleri ve bir şekilde de olsa bu ülkeye Kürt realitesini kabul ettirdikleri için var olmalılar.


AKP hükümetlik ettiği dönemler ve etmekte olduğu dönem göz önünde bulundurularak denmelidir ki ezber bozdu.Ekonomik,toplumsal ve sosyal manada ülkeye açtığı derin yaralar elbette göz ardı edilemez.Şubirgerçek ki AKP konuşulmayanı,konuşulmaya korkulanı konuştu.AKP dile getirilemeyenleri(Dersim katliamında devletin oynadığı rol gibi) dile getirdi.


İşçi haklarını kısıtladı.Evet AKP hukuku baltaladı ama AKP askeri de sorguladı.Askerin sorgulanabileceğini,devlet içinde çeteleşmenin olduğunu,bu çetelerin neler yapabildiklerini gözler önüne serdi.Bunları yaparken çöple samanı birbirine karıştırmadı mı? elbette karıştırdı.


AKP Kürtlere farklı bir açıdan yaklaştı.Atatürk'ü,İsmet İnönü'yü ve diğer önemli şahsiyetleri tekrar yorumlamamızı sağladı.İster hoşumuza gitsin,isterse gitmesin AKP özgürlüklere,demokrasiye belki de istemeden kapı araladı.


Bu iki parti bize lazım.Bizlerin ya da başka yerlerde başkalarının hoşuna gitmeye bilirler.Doğal bir tepkidir ama bu partiler CHP ve MHP'den daha faydalı olmaktadırlar.Sorunlar konuşuldu diye çözümler kendiliğinden gerçekleşmez.Bu ülkeyi birileri bölmek istiyorum,birileri ben rejim değiştirmek istiyorum diye patdadanak bunlar olmaz.Olacakmış korkusu ile yaşayıp çöpleri halının altına süpürmek özgürlükleri,uygarlığı,insanca yaşamı bizlere getirmez.


Bu gün iki oy hakkım olsa bu partiler için kullanırdım.Bu partiler konuşulmayanı düşünülmeyeni,sorgulamaktan korkulanı bizlere gösterdilerBir de bu partiler-belki de en önemlisi-Baykal gibi Bahçeli gibi insanların artık köhneleşmiş olduğunu,değersizleştiklerini,işe yaramamaya başladıklarını bizlere kanıtladılar.


Bırakıp gitsinler de bizde uygar dünyaya,özgür,insancıl bir dünyaya adım atalım artık.


M.KESKİN