Kardeşlik...


Ülkenin çeşitli yerlerinde bombalama ve silahlı saldırılar sonucu bugün 101 kişi hayatını kaybetmiş bulunmaktadır.İkisi kamu bankası olmak üzere toplam beş banka saldırganlar tarafından yağmalanmıştır.Yurdun çeşitli bölgelerinde halk yaşananları protesto için gösteriler düzenledi.Eylemciler tarafından kaçırılan işadamlarından hala haber alınamamaktadır.Ülkenin önde gelen zenginlerinin yurt dışına kaçma hazırlıkları yaptıkları duyumları ortalıkta dolaşmata.Askeri yönetimden yapılan yazılı açıklamada yasadışı örgütlere ait sekiz hücre evinin ortaya çıkartıldığı bildirildi.


Bu akşamlık haberlerden bu kadar yarın görüşmek dileğiyle huzurlu günler...


Olaylar silsilesini arttırarak yazıyı uzatmak mümkün.Yukarda yazılı olanlar kaos içinde bulunan hayali bir ülkeden haber başlıklarını içirmektedir.Yazılanlar tamamne hayal ürünü.


Bugün kü siyasileirn tutumları ve halkımızın içinde bulunduğu huzursuzluk ortamı göz önüne alındığında bizi de buna benzer tehlikeler beklemekte.İnsanlar birbirlerini vurmakta,ulaşım araçları yakılmakta,dükkanlar taşlanmaktadır.


Ülkenin güvenliğini sağlamakla görevli olan polis güçleri yasal haklarını kullanan eylemcilere orantısız güç kullanmaktadır.İşsizlik gün geçtikçe artmakta yurdun çeşitli yerlerinden cinayet haberleri gelmektedir.


Tüm bu yaşananlar üzerine ortamı yumuşatmak yerine siyasiler ortamı germektedir.Siyasilerin bu tutumlarını sürdürmeleri sonucu ilerde nelerin olacağı kestirilememektedir.Yüzyıllar boyunca barış ve kardeşlik içinde yaşamış insanlar birbirlerine düşman edilmeye çalışılmakta.


Tüm bu duyarsızlıkların devam etmesi durumunda belki de yazının başında belirtilen olaylar yakın gelecekte ülkemizde meydana gelecek kaos ortamının habercisidir.


Her zamankinden çok sağduyu ve hoşgörüye ihtiyacımız var.Bu topraklarda halklar kardeşlik içinde yaşamıştır,bundan sonrasında da barış ve kardeşlik dileğiyle....


NOT:Bursa'da onurlu bir şekilde hayatını yitiren maden işçilerine saygıyla....


*Her gün yeni ağızlar eklendi ağızlarına

Yeni yollarla tanıştı ayakları

Her gün yeni kabuklar çatladı

Yeni kulaklar işitmeye başladı söylediklerini

Bir kent oldular sonunda

Ve adını değiştirdiler ülkenin