osuruktan tayyare



hanginz osurdu lan?!
aslen basit gibi görünse de insan hayatnda önemli yer tutan çetrefilli bir sorudr bu. hepimizn karşısına gelmiştir ve genel olarak şu iki durumdan birisinn söz konusu olduğu varsayılr:

1- batak sırasında sorulan "kim konuşuyo/dağıtıyo" sorusu gibi soran kimse üzernde kalması. durum bu ise soran yapmıştr hacım. diğerleri "aman başıma kalmasn" psikolojsi içinde kokuyu ciğerlere çekerek oturmakta, yapan ise "aman bana kalmasn mideyi de üşüttük zira" diye düşünerk ekşi bir suratla tiksinmş bir ses tonuyla hareket etmektedr. koku dağılmadysa kaynağı biraz özveriyle belirlenebilr ve enseye sağlam bitane gömmek vasıtasıyla yada "bi dahaki sefer haber ver yakalım bari" gibi sempatik bir tepkiyle olay bir miktar kontrol altına alınabilr.

hava sirkülasyonunn iyi olduğu mekanlarda sesiz çalışarak ve iyi rol keserek osuruğun üstünüze kalmasından bu teknikle kurtulabilirsinz. isin sırrı rolü fazla abartmamak. kusucak gibi falan yapmayın yani. hepimiz osuruyoruz sonuçta dönem dönem.

2- benden zaten şüphelenmezlr sessiz kalayım durumu. kalabalık ortamda yapılması en uygunudur. hatta elemanlar arasında samimi olunmayanlr varsa ihalenn üzerinze kalma olasılığı iyice azalır. sessiz olun. alakanız yokmuş havaları takınn. hatta yakınlarda bulunanlara alakasız bi soru falan sormak dikkatleri uzaklaştırabilir. hava sirkülasyonu ve sessizlk yine kilit elemanlar burda. duyulabileck düzeyde ses olduysa hiç kasmıycaksn hacım. ben yaptım dersen bi iki gülüşme falan olur en fazla. dedim ya hepimiz osuruyoruz.

he bi de "osurucam" "çok pis osurdum lan" "çakmağı getr çakmağı!!!" adamları vardr ki bunlar bence en güzelni yaparlar. haber verirler ki kaçan kaçsın çeken çeksin....