Aşk: Martı Kanadına Sıçan Başka Bir Martı



Arkadaş o değil de ....
O değil de ne?



Yine yazım aşk üzerine olacak baştan belirteyim sonra mızıkçılık yapmayalım. "Aşk bir martı kanadına sıçan başka bir martıdır."
-Neden mi?
* Bir martı bir martıya bunu yapmaz insan insana bunu yapar. Öyle kötü bir olaydır ki bu... tarif edilemez. İnsan denen mahlukun sadece içgüdüleriyle hareket eden hayvandan akıllı olduğu söylenir. Hatta insan düşünen bir hayvandır denir. Şimdi hepimizin hayvan olduğu konusunda anlaştığımıza göre düşünen insan her düşündüğünde haklı olacak diye bir kural yok. Beyniyle düşünen vardır kalbiyle düşünen vardır... mert gibi başka yeriyle düşünenler de vardır. Kimisi sosyal düşünür kimisi matematiksel kimisi kinestetik düşünür kimisi düşünmez.


-Sorumla ne ilgisi vardı?
*Soruyla ilgisi yok. Günlük hırsların insanları nasıl değiştirdiğini anlatmak istedim.

-Hani konu aşktı?
*Kardeşim fakir de aşık zengin de... Birisi aşkını eyfel kulesinde yaşar birisi tarlada. Önemli olan yaşayabilmek yaşattırabilmek. Zorluklara rağmen ayrılmamak. Direnmek...
Hepimiz insanız, hepimiz öleceğiz lan, öleceğiz, öleceğiz, öleceğiz, ölecekler, onlar da ölecek sen de...
Hırslarımız ve kendini büyük görmek, başkasını hor görmek gözümüzü yeterince karartmadı mı? Allah sana bir güneş vermiş, dünya vermiş al yaşa demiş.
    60 yaşına kadar yaşadığını varsay... Bunun ilk 15 yılını kendini yeni yeni tanıyarak harcayacaksın. 5 yıl daha geçecek bir şeyler yerine oturmaya başlayacak ilk defa birinden ciddi anlamda hoşlanacaksın. Karşılığı çıkarsa ne ala... 20 yıl geçti demi geri kaldı 40.
   Ya karşılığı çıkmadıysa arayışlarla bir 15 yıl geçirdin diyem ettimi yaşın 35. Ne güzellik kaldı ne eski neşe.
   Geri kalan yılları saymama gerek yok ..
İşte ömür bu kadar kısa 15 yıl gerisi sadece boşluk doldurma, zaman geçirme.

Lafın özü bir gün kanadına sıçtığın martı veya bir başkası gelip senin ağzına sıçabilir dikkatli ol! Karma gerçekten var ve seni izliyor.
Kendime karşı duyduğum nefret ve merhamet
Çekilmez bir adam oldum yine
Uykusuz, aksi, lanet
Yine her seferki gibi haksızım
Sebep yok olması da imkansız
Bu yaptığım iş ayıp rezalet
Fakat elimde değil
Seni kıskanıyorum.
Nazım Hikmet.